Vooraf:

Doorheen de jaren waren er steeds viswinkels gevestigd in dit pand, elk met zijn eigen specialiteiten. Sedert vele jaren waren onze voorgangers van Vishandel Collete een gevestigde naam in Veurne. We zullen natuurlijk ook de vaste klanten van Vishandel Collete met evenveel toewijding verwelkomen.

Ervaring en feeling met sector en product:

Sedert een zeer jonge leeftijd is Mathias altijd gepassioneerd geweest met alles dat met vis en zee te maken heeft. Er was geen enkele familievakantie waar hij zonder zijn vishengel vertrok. Daarom was het een logische keuze toen hij begon als jobstudent in de gerenommeerde vishandel Devos in Nieuwpoort. Onder een toeziend oog leerde hij zijn hobby omzetten in iets waar je in de toekomst een beroep kon van maken.

Op een latere fase, na enkele jaren ervaring op te doen in andere sectoren, kwam hij terecht als sales en logistiek manager bij een IJslandse visproducent. Hier was Cristina ook werkzaam en al vlug werd duidelijk dat beide graag samen hun eigen verhaal zouden uitbouwen. Beiden zijn dan ook actief op de Belgische visveiling en werken samen met Nederlandse, Franse, Deense en IJslandse partners. Dit alles om zo snel mogelijk verse vis te koop aan te bieden in Veurne.

Keuze voor Veurne:

Veurne is de stad waar Mathias opgroeide. Veurne is  doorheen de jaren van zijn slaperige imago afgeraakt en blijft zich intussen serieus ontwikkelen. Daarom hadden Cristina en Mathias hun oog laten vallen op het pand van Vishandel Collete. Mathias en Christina  willen op hun eigen manier  voldoen aan de vraag van verse, betaalbare vis en bovenal dicht bij huis.